torsdag 15 november 2012

Det förstaDet första

Äntligen, som Gert Fylking klämkäckt uttrycker sig. Detta har varit efterlängtat för en del, mitt första publika blogginlägg utanför INTJ Forum. Detta hade inte tänkt bli så långt. Jag är hemskt dålig på att uppdatera men jag hoppas det finns någon form av djupare innebörd i det som skrivs här.

Detta första inlägg är ämnat i skrivande stund rådande bakgrundsbild. Min vän står i en gammal rostig järnvägstunnel, en upplagsplats närmare bestämt. I dessa lagrade man reservlok och omformare för reservmatning av kontaktledningsnätet. Omformarstationerna tillgodosåg detta i vanliga fall. Dessa är sedan den gamla goda tiden insprängda i bergrum. Även om man nu på senare tid inneslutit dessa i högst ospännande betongkaserner. Infrastrukturministern är på plats och inviger, kan man läsa på Trafikverkets hemsida. Inte långt ifrån den avbildade upplagsplatsen.

Årets alumn 2012 på Linköpings universitet, Melker Becker känd från SVT. Förevisar ett beredskapslok från denna svunna tid i Youtube-klippet nedan. En intervju finns på LiU:s hemsida.  


Cirkeln är sluten.


1 kommentar: